Перекис водню підвищує схожість насіння

— Колись донька підказала спосіб знезараження насіння перекисом водню. Тепер користуюся ним щороку, — розповідає 68-річна Наталія Антоненко з міста Скала-Подільська на Тернопільщині. — Ця процедура також підвищує схожість насіння.

Посівний матеріал помідорів на пів години замочує у воді кімнатної температури. Проціджує і заливає перекисом водню. За 20 хв. вибирає насінини й одразу по одній висіває в лунки. Перекис водню активізує проростання, збагачує насіння киснем, нейтралізує дію нітритів і нітратів. Також сходи краще засвоюють з ґрунту поживні мікроелементи та корисні речовини.

— Замочування в перекисі водню особливо корисне насінню, яке туго сходить, — каже Наталія Антоненко. — Це залежане або з твердою оболонкою, що потребує попереднього розм'якшення. Процедура потрібна, якщо немає впевненості, що насіння здорове.

Сходи помідорів проростають за чотири-п'ять днів. Стають стійкі до захворювань. Такі сіянці краще переносять пікірування у відкритий ґрунт, різкі перепади температури. Кущі добре розвиваються і дають рясний урожай. Метод також підходить для висіву перцю, баклажанів, огірків, гарбуза, кавуна, столового буряка.

Зараз ви читаєте новину «Перекис водню підвищує схожість насіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути