пʼятниця, 18 листопада 2011 07:15

Замість чаю в "Лонґ айленд" наливають кока-колу

Столичний бармен 28-річний Максим Кириченко готує коктейль "Лонґ айленд айс ті".

— Почав робити цей коктейль, як тільки прийшов на роботу в бар три роки тому. Напій популярний серед відвідувачів. Його рецепт вигадали в Америці під час сухого закону. "Лонґ айленд" пили із чайних чашок, щоб обдурити поліцію. Тоді й виникла назва "Айс ті". Перекладається з англійської як крижаний чай. Спочатку коктейль був просто сумішшю горілки та кока-коли, згодом почали експериментувати з інгредієнтами. Сучасний "Лонґ айленд" має щонайменше п'ять інгредієнтів.

Для коктейлю Максим бере по 20 г горілки, джину, рому та цитрусового лікеру. Також готує по дві столові ложки лимонного соку та цукрового сиропу. Відміряє 150 г кока-коли.

— Спочатку заповнюю склянку льодом на три чверті. Потім вливаю у стакан різні види алкоголю. Додаю лимонний сік і сироп, змішую все ложкою. Прикрашаю склянку скибкою лимона. Кока-кола в "Лонґ айленд" завжди додається в останню чергу, щоб надати коктейлю кольору чаю.

Зараз ви читаєте новину «Замість чаю в "Лонґ айленд" наливають кока-колу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути