понеділок, 06 січня 2020 00:30

Заливне "На дні морському" подають у келихах

Автор: PASSION.RU
  Страву готують із креветок, кальмарів, мідій і восьминогів
Страву готують із креветок, кальмарів, мідій і восьминогів

— На свята для родини готую цілий стіл смаколиків, — каже 56-річна Тетяна Зіновенко, яка грає роль Наталії Богданівни в серіалі "Коли ми вдома" на каналі СТБ. — Спочатку запитую, що хотіли б скуштувати. І чую в один голос: косубеники. Це бублики з курячим фаршем.

У миску наливаю склянку молока й викладаю 30 бубликів. Залишаю на 5–7 хвилин, щоб набрали вологи, але не розмокли. Потім розкладаю на паперовий рушник. Не мають торкатися один одного, щоб не склеїлися.

Готую начинку. Одне яйце, пів кілограма м'ясного фаршу, по третині чайної ложки солі й чорного меленого перцю. Цибулину натираю на дрібній тертці. Можна пропустити через м'ясорубку. Фарш перемішую. Чайною ложкою викладаю у серединку бубликів, утрамбовуючи.

— Фаршу кладу з гіркою, — продовжує. — Він осяде під час запікання. Та й чоловік не прийме інакшого косубеника. Каже, м'ясо — прикраса більшості страв.

Натираю твердого сиру на крупній тертці й посипаю косубеники. Деко застеляю пергаментом, мащу олією й розкладаю ­бублики рядами. Ставлю пектися у духовку при температурі 180 градусів на 20 хвилин.

Також люблю готувати холодну закус­ку — заливне "На дні морському". У нього додаю морепродукти. Встромлюю всередину гілочки кропу — коли застигає, ­зелень нагадує водорості.

Замочую в холодній воді 10 грамів желатину. Кладу в каструлю з водою 450 грамів замороженого морського коктейлю. Це суміш креветок, кальмарів, мідій і восьминогів. Доводжу до кипіння і знімаю з вогню. Морепродукти відкидаю на друшляк, охолоджую.

Гарячий бульйон залишаю вистигати. Додаю віджатий желатин.

Тонкі скибочки лимона викладаю на дно келиха. Заливаю туди 3–4 сантиметри охолодженого бульйону з желатином. Ставлю в холодильник на 15 хвилин. Зверху — морський коктейль і ще шар бульйону. Страву залишаю у холодильнику до повного застигання.

Зараз ви читаєте новину «Заливне "На дні морському" подають у келихах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути