понеділок, 30 вересня 2019 05:50

Виноградне варення готують із лимоном

— Виноград зимою — делікатес. Заморозити його не виходить, тому переробляю на варення, — розповідає Юлія Андрусик, 36 років, із Білої Церкви Київської області. — Беру щільні ягоди, що не переспіли. Найкраще підходить сорт кишмиш, бо немає кісточок.

Миє 1 кг винограду та лимон. Останній поливає окропом і терткою знімає цедру до білої шкірки. Вичавлює сік і цідить його від кісточок. Насипає в каструлю 800 г цукру, наливає склянку води. Доводить до кипіння на середньому вогні, щоб цукор розчинився. Знімає з плити. Додає виноград, сік і цедру лимона.

— Лимон тут майже не відчувається. Тільки розбавляє приторно-солодкий смак винограду.

Перемішує й охолоджує до кімнатної температури. Ставить на вогонь і доводить до кипіння. Знову охо­лоджує. Повторює це ще двічі і вже тоді переливає варення в стерилізовані банки. Закатує.

Зараз ви читаєте новину «Виноградне варення готують із лимоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути