вівторок, 29 вересня 2009 17:12

Вино відкорковують за півгодини до застілля

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Продавець столичного винного супермаркету ”Поляна” Дмитро Копцев пропонує скуштувати біле вино ”Касільєро Дель Дьябло” чилійської фірми ”Конча і Торо”. Воно має аромат польових квітів
Продавець столичного винного супермаркету ”Поляна” Дмитро Копцев пропонує скуштувати біле вино ”Касільєро Дель Дьябло” чилійської фірми ”Конча і Торо”. Воно має аромат польових квітів

У винному супермаркеті "Поляна" на столичній вул. Обсерваторній безкоштовно дегустують вина. Презентація проходить у будні дні з 16.00 до 20.00. Спробувати вино може кожен, навіть якщо нічого не купує.

Продавці розповідають, до яких страв подають вино і якої температури. Дегустуємо червоне і біле чилійські вина "Касільєро Дель Дьябло".

— За легендою, засновник компанії зібрав колекцію найкращих вин, — розповідає Дмитро Копцев, продавець супермаркету "Поляна". — Щоб уберегтися від крадіїв, він поширив чутку, що у винному погребі оселився диявол.

Каберне Совіньйон фірми "Конча і Торо" має смак вишні. Під час куштування напій набуває смаку чорної смородини.

— Більшу частину вина впродовж восьми місяців зберігають у дубових бочках, а іншу — у металевих. Перед тим як розливати в пляшки, обидві частини змішують.

Червоне вино бажано відкоркувати хоча б за півгодини до застілля. Тоді воно встигає насититися киснем.

Вина в супермаркеті розміщені за країною-виробником. Найдорожчі із Франції, Італії та Іспанії коштують понад 600 грн за пляшку. Тут є вина з США, Австралії та Південної Африки. Їх рідко можна побачити в магазинах.

В австралійському вині "Пітер Леман" відчувається смак цитрусових і зеленого яблука. Американське "Коламбіа крест кабарне" має смак зеленого яблука і ківі.

— Їх купують неохоче, бо ще не звикли до нового смаку, — пояснює продавець Ольга Мулкосей, 25 років. — Хоча є вже шанувальники певних марок. Наприклад, червоного південноафриканського вина вже не залишилося, тільки біле.

Із рідкісних марок горілок у винному маркеті "Поляна" пропонують російські "Кауфман", "Бєлугу" і польську "Бельведер".

— У "Кауфмана" є кашерна горілка, — показує директор вино-маркету "Поляна" Ірина Шаутідзе, 28 років. — Вона робиться на маці. Це фішка від виробника, бо вся горілка із пшеничного чи житнього спирту.

На окремому стелажі подарункові пляшки горілки. Наприклад, літрова "Кауфман приватна колекція" нагадує флакон духів. Її продають у складаному футлярі по 1953 грн.

На кожному ціннику у винному маркеті вказана вартість за одну, три і шість пляшок. Купувати однакові напої не обов"язково. Покупець може вибрати вино, шампанське, горілку, вермут, коньяк і лікер, заплатити за них зі знижкою.

Зараз ви читаєте новину «Вино відкорковують за півгодини до застілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути