—?Гаряче вино зі спеціями та коньяком добре зігріває, — каже киянин 29-річний Андрій Мельник. — Додаю корицю. Чув, її кладуть у різні страви й напої, коли хочуть схуднути. Пригощаю свою дівчину. Вона саме сидить на дієті.
Для восьми порцій глінтвейну виливає у каструлю пляшку червоного напівсухого вина і склянку води. Сипле 150 г цукру, дрібку кориці та дві зірочки гвоздики. Додає порізаний на скибки лимон. Підігріває, щоб закипіло, зменшує вогонь до мінімуму і тримає 10 хв. Наприкінці вливає півсклянки коньяку. За кілька хвилин розливає в келихи.
—?Кориця з гвоздикою надає міцного аромату та пікантного смаку. Пийте гарячим. Підігрівати не можна, бо смак зіпсується.
Коментарі