четвер, 12 березня 2009 17:01

Виготовили шоколад із корисним цукром

Бельгійські виробники розробили шоколад Daskalid"s і Smet. Замість цукру в шоколад поклали ізомальтулозу. Вона не пошкоджує зубну емаль.

— Ізомальтулоза складається з глюкози й фруктози і має майже такий же смак, як цукор, — кажуть виробники. — Утім, вона не розкладає бактерії ротової порожнини. Через розклад бактерій виділяється кислота, що погано впливає на зубну емаль.

Молочний порошок у продукті замінили корисними протеїнами.

Зараз ви читаєте новину «Виготовили шоколад із корисним цукром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути