вівторок, 05 лютого 2013 05:30

Повернулася мода на бісквітні торти

— Колись найпопулярнішими домашніми тортами були "Медовик" та "Наполеон", — розповідає кондитер "Львівської цукерні" Олена Палістрант, 21 рік, із Вінниці. — Років два-три тому почали масово готувати легкі торти з йогуртів, желе, сиру. Зараз модні складніші — "Тірамісу" та "Пташине молоко". А також бісквітні торти з фруктами. З ними легко працювати, підібрати крем. Усі весільні торти, торти-машинки, торти-Барбі зроблені з бісквітів.

Для тіста використовують розпушувачі замість гашеної соди. Які ще з'явилися новинки?

— Борошно заміняють подрібненими горіхами, використовують пудинги. З ними тісто виходить легше. Продають порошок, що додають у яйця для бісквітного тіста. Коржі будуть пухкі, високі. Для магазинної сметани беруть згущувачі. Але головне у теперішніх тортах — це прикраси. Їх роблять переважно з мастики. Це спеціальні зефірні цукерки, які плавлять у мікрохвильовці й покривають торт. Сучасна випічка має бути рівною і яскравою. Верх прикрашають їстівним намистом, шоколадними фігурками.

Три роки тому з'явилися силіконові форми для випічки. Тісто в них не пригорає, легко виймається. Замість пергаменту використовують силіконові килимки, одного вистачає на рік чи й більше. Тому пекти торти вдома стало простіше.

Зараз ви читаєте новину «Повернулася мода на бісквітні торти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути