Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2017 07:10

Вареники з журавлиною та сочевицею запікають у духовці

Автор: ФОТО З САЙТА www.mages.aif.ru
  Вареники із дріжджового тіста печуть 15–18 хвилин
Вареники із дріжджового тіста печуть 15–18 хвилин

— Пекти вареники навчилася, коли їздила на екскурсію до Кракова. Там поділився рецептом місцевий повар. Була здивована, що їх можна робити на дріжджовому тісті. Із журавлиною виходять кисло-солодкі, приємні на смак, — розказує 30-річна Аліна Краєвська із Гнівані на Вінниччині.

Тісто Аліна місить на сухих дріжджах.

— Беру трохи більше двох склянок борошна, півсклянки олії, 10 грамів дріжджів, третину склянки гарячої води та дрібку солі. Замішую тісто, доки не перестане прилипати. За потреби додаю кілька ложок гарячої води. Залишаю на годину підніматися.

Готує начинку. Нарізує дрібно одну велику цибулину. Обсмажує її на сковорідці з чайною ложкою цукру 5–8 хв. до золотистого кольору. Відставляє.

— Тим часом запарюю трави з крупою. У 2-літрову каструлю наливаю майже доверху води. Кидаю чотири лаврових листки, чотири зерна чорного перцю, пів чайної ложки чебрецю, чайну ложку майорану, склянку сочевиці. У марлю кладу дві квітки гвоздики та двоє зерен ялівцю, зав'язую та опускаю в окріп. Варю 25 хвилин.

Через сито жінка відціджує рідину. Кидає трави з крупою в миску та мне макогоном.

— Треба добре розминати, але старатися, щоб трохи зерен сочевиці залишились цілими — їх приємно буде розкушувати, коли попадуться у варениках. Тоді додаємо чверть склянки ягід журавлини, змішуємо. Начинка готова.

Вмикає духовку на 180°C.

— Ліплю вареники з маленькими хвостиками, так вони виходять подібні до пиріжків. Викладаю на деко, застелене кухарським папером. Змащую молоком, щоб вийшла блискуча апетитна скоринка. Запікаю 15–18 хвилин. Їсти вареники можна гарячими або холодними.

20 лютого починається Масляна для православних християн в Україні. Триває до 26-го. Свято походить із дохристиянських часів. Головна страва – млинці. На Масляну немає посту в середу й п'ятницю. Щодня можна вживати молоко, яйця та рибу. Але м'яса вже не їдять.

Зараз ви читаєте новину «Вареники з журавлиною та сочевицею запікають у духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути