Ексклюзиви
пʼятниця, 05 серпня 2016 05:20

У спеку хліб ховають до холодильника

Автор: Summer — Creations by Alvaro Dominguez
  Хліб не повинен залишатися під дією прямих сонячних променів. Має зберігатися не більше 16 годин
Хліб не повинен залишатися під дією прямих сонячних променів. Має зберігатися не більше 16 годин

Улітку через високу температуру зростає ризик псування продуктів при їх зберіганні. Слід звертати увагу на хліб.

— Щоб убезпечити себе від швидкого псування хліба і втрати споживчих властивостей, важливо купувати хлібобулочну продукцію щодня, а не про запас, — розповідає Катерина Пастушенко, технолог управління виробництва "Концерну Хлібпром" (ТМ "Хлібна хата"). — Термін реалізації хліба та хлібобулочних виробів — обмежений. Для дрібних виробів, наприклад, він складає до 16 годин. Тому важливо знати точну дату виробництва цього продукту. Її можна перевірити на упаковці чи кліпсі, що закриває пакет.

Допустимі умови зберігання хліба і хлібобулочних виробів — від 6°C до 28°C. Приміщення повинно мати вологість 65–75% і добре провітрюватися. Хліб не повинен залишатися під дією прямих сонячних променів.

— За несприятливих обставин в літню пору в хлібі може проявитися картопляна хвороба. Від неї м'якуш стає тягучим, — продовжує. — Такий хліб не можна споживати. При купівлі та перед вживанням необхідно звертати увагу на його запах. Не повинен бути різкий і неприємний. Скоринка — не липка.

У спеку краще зберігати хліб у холодильнику.

— Зазвичай у холодильнику хліб через швидшу втрату вологи може почати кришитися вже за 6 годин. Але це краще, ніж зберігати його за температури вище 26 градусів, що завдасть продукту більшої шкоди, — розповідає Катерина Пастушенко. — У холодильнику хліб варто зберігати в мішку з тканини чи в ­паперовій упаковці. Це захистить його від сторонніх запахів і підтримає оптимальну вологість.

Пшеничний і житній хліб радять зберігати окремо. Змішування хлібних дріжджів призводить до швидкого його псування. Починає пліснявіти. Для зберігання різних сортів хліба в домашніх умовах використовують лляні полотняні мішечки.

— Улітку не рідше, ніж раз на тиждень хлібницю необхідно обробляти слабким розчином столового оцту. Це завадить можливому поширенню картопляної хвороби та спор плісняви від зараженого буханця на свіжий. Шкідливе зберігання хліба у вживаних поліетиленових пакетах. Кухню треба провітрювати якомога частіше.

Купувати хліб надійніше у відомих виробників. Достатня інформація про завод і його потужності — гарантія того, що за цей продукт несуть відповідальність. Чого не можна сказати за хліб невідомого походження. Доброю ознакою є наявність у промислового виробника акредитованої лабораторії контролю якості та "гарячої лінії". На неї підприємство витрачає ресурси, щоб підтримувати якісний зворотний зв'язок зі своїми споживачами.

Зараз ви читаєте новину «У спеку хліб ховають до холодильника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути