середа, 04 липня 2018 07:55

У пісочний тарт кладуть полуницю в карамелі

Автор: www.pirozochki.com
  Відкритий пиріг із ягодою наприкінці можна залити тонким шаром прозорого желе
Відкритий пиріг із ягодою наприкінці можна залити тонким шаром прозорого желе

— Полуниця — моя слабкість. Смакую нею у морозиві та йогуртах. А ще печу фруктовий пиріг. Точніше, тарт — так називають відкриту випічку з пісочного тіста. Купила для нього форму із зубчатими краями. Таку в кіно бачила, — розповідає Карина Булавінова, 42 роки, з Тернополя.

Просіює 1,5 склянки борошна та додає 50 г цукру. Ріже 150 г охолодженого вершкового масла і замішує тісто. Тоді розбиває яйце. Перемішує. Це робить тісто еластичним. Загортає його в харчову плівку і кладе в холодильник на 30 хв.

— За тісто не треба зразу хапатися. Має вилежати свій час у холоді. Тоді буде тонке й розсипчасте у випічці.

Для начинки миє і ріже 600 г полуниці. Додає 1/3 ч. л. кориці, 1 ч. л. ваніліну та 150 г цукрової пудри. Викладає у форму і ставить запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хв. Дістає і повністю охолоджує.

— Полуниця покривається солодкою та ароматною карамеллю. Хоча можна брати й інші ягоди. Пробувала смородину й малину. Виходять добренькі, але з кислинкою.

Дістає з холодильника тісто і розкочує за розміром форми. Товщина — не більше 5 мм. Викладає тісто у змащену вершковим маслом форму, краї обрізує. Тісто має не виступати. Зверху викладає лист пергаменту і насипає на нього квасолю або горох.

— Це обов'язково треба зробити. Інакше тісто поздувається і все зіпсує.

Ставить у духовку на 20 хв. Пече при температурі 180 градусів. Охолоджує, зсипає квасолю і знімає пергамент. У мисці змішує до однорідної маси 500 г м'якого сиру з 150 г цукрової пудри. Для пишності та ніжного смаку перекручує сир на м'ясорубку. Наливає склянку йогурту і додає 1 ч. л. цедри лимона. Добре розмішує. Потім розводить 3 ст. л. молока і 2 ч. л. желатину. Залишає на 10 хв. Потім нагріває на невеликому вогні, щоб желатин повністю розчинився. Швидко розмішує сирну суміш, щоб желатин не встиг затвердіти. На холодний корж виливає сирний крем. Зверху розкладає запечену полуницю. Ставить у холодильник до застигання на 6–8 год.

Зараз ви читаєте новину «У пісочний тарт кладуть полуницю в карамелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути