пʼятниця, 30 грудня 2011 06:45

В олів'є замість картоплі кладуть ананас

 

— Головне правило новорічного застілля — не переїдати, — розповідає столичний дієтолог 53-річна Лариса Чопенко. — Мішанина із різноманітних страв погано перетравлюється. Їжа починає гнити у шлунку. Ідеальний варіант — їсти потроху протягом дня, не голодувати. А ввечері обмежитися легкими закусками.

Радить між прийомами їжі з'їсти яблуко. Воно втамує апетит, жирного хотітиметься менше.

— Під час їди нічого не пийте. Випити можна за 30 хвилин до або через годину після застілля. За новорічним столом чоловіку не зашкодить 50 грамів коньяку чи горілки, жінці — не більш як 25. Вина можна випити 250 грамів. Червоного — більше.

У більшість страв можна додавати багато зелені. Вона поєднується з усім, крім молока. "Шуба" через поєднання оселедця з майонезом є одним із найшкідливіших салатів. Картоплю в олів'є радить замінити свіжим ананасом, це допоможе травленню.

— Якщо смажите м'ясо на олії, розрідіть її кількома ложками води. Курку перед смаженням краще трохи проварити, щоб вийшов жир. Не варто поєднувати м'ясо і горох, заїдати його великою кількістю хліба. Мучне не слід їсти також із яйцями, горіхами, сиром. Моркву можна поєднувати майже з усіма продуктами. Замість звичного сиру краще нарізати і поставити на стіл бринзу. На десерт замість жирних тортів краще їсти фруктові салати. Добре додавати у них йогурт або сметану, родзинки, чорнослив.

Дієтолог 30-річний Андрій Шаргородський із Києва допомагає схуднути після свят. Радить в усіх салатах майонез заміняти сметаною.

— Починати треба із гарячих та жирних страв. Це м'ясо, голубці, рагу, суп. Потім їжте холодні салати, останніми — гарніри. Після них має бути перерва на 2 години. Тоді можна їсти тістечка. Ще за півгодини корисно випити гарячий чай.

Радить за один раз з'їдати не більш як 350 г їжі. Перед тим, як сідати до столу, варто випити сире куряче яйце, або три перепелиних, або столову ложку вершкового масла.

Зараз ви читаєте новину «В олів'є замість картоплі кладуть ананас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути