Із сирих чи заморожених овочів та фруктів готують смузі. Цей вітамінний коктейль особливо корисний після зими, коли імунітет слабкий.
Киянка Діана Ковтуненко, 29 років, найбільше любить напій із помідорів і селери.
— Помідори купую м'які. На дві склянки смузі вистачає чотири томати. Ошпарюю їх окропом, знімаю шкірку. Розрізую начетверо. Кидаю в блендер із трьома стеблами селери, жменею свіжої петрушки. Присмачую соком півлимона, дрібкою сушеного імбиру та чорним перцем. Збиваю до однорідної червоно-зеленої маси.
Розливають напій в охолоджені склянки. Прикрашають скибкою лимону і листям м'яти.
— Смузі з сухофруктів може замінити сніданок. Заливаю жменю кураги та родзинок гарячою водою, мають розм'якнути. Змішую із двома ложками вівсяних пластівців, ложкою меду і двома склянками нежирного холодного молока. Збиваю все у блендері. Посипаю корицею та перемеленими горішками.
Коментарі