— Егног — різдвяний напій, який обожнюють у Європі та Штатах. Готують на молочній основі з додаванням сирих яєць і коньяку. Подають і холодним, і гарячим, — розповідає 30-річна Інна Бистрова з Одеси.
— На п'ять-шість порцій збиваю до побіління 100 грамів цукру, чотири жовтки й одне яйце. Доводжу до кипіння 750 мілілітрів молока, 250 мілілітрів вершків, чайну ложку мускатного горіха, дві бруньки гвоздики та паличку кориці. В яєчну суміш, не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаю гаряче молоко з прянощами. Виймаю спеції та додаю 200 мілілітрів коньяку. Перемішую та переливаю у скляну посудину. Частину коктейлю залишаю на ніч у холодильнику, щоб настоявся. Іншу — розливаю по келихах. Перед подачею егног притрушую чайною ложкою мускатного горіха.
Якщо хочеться чогось класичного — готую пунш із червоним вином.
— Нагріваю 500 мілілітрів вина, не доводячи до кипіння. Вкидаю три бруньки гвоздики, паличку кориці, цедру одного лимона та столову ложку цукру. Постійно помішую. Як закипить, знімаю з вогню та накриваю кришкою. За кілька хвилин додаю 70 мілілітрів коньяку. Пунш розливаю по келихах і подаю теплим.
Коментарі