понеділок, 21 грудня 2020 07:00

У молочний коктейль додають гвоздику

— Егног — різдвяний напій, який обожнюють у Європі та Штатах. Готують на молочній основі з додаванням сирих яєць і коньяку. Подають і холодним, і гарячим, — розповідає 30-річна Інна Бистрова з Одеси.

— На п'ять-шість порцій збиваю до побіління 100 грамів цукру, чотири жовтки й одне яйце. Доводжу до кипіння 750 мілілітрів молока, 250 мілілітрів вершків, чайну ложку мускатного горіха, дві бруньки гвоздики та паличку кориці. В яєчну суміш, не припиняючи збивати, тонкою цівкою вливаю гаряче молоко з прянощами. Виймаю спеції та додаю 200 мілілітрів коньяку. Перемішую та переливаю у скляну посудину. Частину коктейлю залишаю на ніч у холодильнику, щоб настоявся. Іншу — розливаю по келихах. Перед подачею егног притрушую чайною ложкою мускатного горіха.

Якщо хочеться чогось класичного — готую пунш із червоним вином.

— Нагріваю 500 мілілітрів вина, не доводячи до кипіння. Вкидаю три бруньки гвоздики, паличку кориці, цедру одного лимона та столову ложку цукру. Постійно помішую. Як закипить, знімаю з вогню та накриваю кришкою. За кілька хвилин додаю 70 мілілітрів коньяку. Пунш розливаю по келихах і подаю теплим.

Зараз ви читаєте новину «У молочний коктейль додають гвоздику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути