понеділок, 30 грудня 2019 00:20

У мандаринову настоянку кладуть цедру й цукор

— Гості знають, що на свята готую фруктові настоянки, — розповідає Оксана Шевчук, 40 років, із міста Заставна Чернівецької області. — На Різдво традиційно подаю мандаринову. На свята ці фрукти завжди є вдома.

Чистить 1,5 кг мандаринів, ріже дольки навпіл. Кісточки виймає, аби напій не гірчив.

— Вибираю тверді, щоб шкірка міцно приставала. Бо не вийде до пуття натерти цедри. Її висипаю на газету й сушу біля батареї.

До порізаних мандаринів і сухої цедри додає півсклянки цукру. Прянощів не кидає, щоб не перебили цитрусового присмаку. Заливає 1 л води і 2 л горілки.

— Перемішую й закриваю кришкою, — каже Оксана Шевчук. — Ставлю в темному місці на тиждень. Проціджую через марлю й переливаю в пляшки.

Зараз ви читаєте новину «У мандаринову настоянку кладуть цедру й цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути