Нещодавно на полицях столичного супермаркету "Караван" з"явилися маленькі коричнево-зелені кульки — яйця фазанів. Цю новинку продають також у "Магелані" та "Симпатику".
— Фазан — дика птиця, яка несеться раз на рік протягом квітня—травня, — розповідає директор ТОВ "ДДСГ "Фазан" Юрій Нестеренко, 44 роки. — Ми вирощуємо їх у розпліднику — у Вишгородському районі. Ранні яйця збираємо на розплід, а пізні продаємо. Вони вдвічі корисніші за курячі, бо не містять холестерину. Фазанячі можна варити, смажити, додавати у салати, їсти сирими.
Яйця фазанів мають ніжний білок, який тане в роті. Жовток за смаком схожий на курячий. Продаються фазанячі яйця у прозорому відерці з ручкою-мотузкою. Упаковка з 12 яєць коштує 10,36 грн. Торік навесні вони з"явилися на прилавках уперше і коштували 15 грн.
Коментарі