середа, 13 жовтня 2010 02:34

У гарячий чай кладуть ціле яблуко

Автор: фото: www.makeup4all.com
  Грог роблять із чаю, прянощів, лимона, меду та рому
Грог роблять із чаю, прянощів, лимона, меду та рому

— Коли до мене приходять друзі, пригощаю їх медовим грогом, — розповідає киянин Ігор Слободян, 23 роки. — Різновидів цього напою є чимало, із медом — мій улюблений. На чотири порції заварюю 400 мілілітрів міцного чорного чаю. Після того як він добре настоїться, але ще не охолоне, переливаю його в каструлю і ставлю на вогонь. Має підігріватися повільно. Вливаю в чай 200 мілілітрів рому, вичавлюю сік одного лимона. Насамкінець додаю чотири столові ложки меду. Суміш не має кипіти.

Гарячий напій Ігор розливає у склянки. Перед тим кладе туди срібні ложки, аби посудина не тріснула. Прикрашає бокали шматочком лимона.

— Якщо любите прянощі, можна покласти паличку кориці або бадьян. Грог також роблять із віскі чи коньяку. Можна ще з яблуком. Воно надає приємного аромату. Для того із фрукта вирізають серединку, наповнюють її гвоздикою і кладуть яблуко в посудину із чаєм і спиртним. Підігрівають.

Грог придумали 1740 року англійські моряки. Вони пили його для швидкого зігрівання,  при застуді, обмороженні, коли були виснаженими.

Зараз ви читаєте новину «У гарячий чай кладуть ціле яблуко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути