понеділок, 21 травня 2012 06:45

У торт змелюють склянку мигдалю

Автор: фото: Олена Марченко
  Уманка Марія Лещенко показує доньці Алісі торт, який замовила на її день народження. У ньому медові коржі з подрібненим мигдалем
Уманка Марія Лещенко показує доньці Алісі торт, який замовила на її день народження. У ньому медові коржі з подрібненим мигдалем

В уманки 26-річної Марії Лещенко доньці виповнився рік. Для свята матір замовила торт "Кутузов".

— Дитина в мене ще такого не їсть, але прийдуть гості, куми, — розповідає. — Хочеться і здивувати їх. Я й сама вмію та люблю пекти, але зараз дитина на руках, тому майже не займаюся випічкою.

37-річна Леся Варич робить на замовлення торти. "Кутузов" пече із мигдалем.

— У цьому його родзинка. Для тіста беру 100 грамів мигдалю, перемелюю його в блендері. Збиваю три яйця зі склянкою цукру — до утворення піни. Вводжу в масу столову ложку меду і 100 грамів масла. Мед найкраще брати такий, котрий тече, а не загус. А масло найліпше, як кілька годин побуде без холодильника. Так усі інгредієнти легко збивати.

Додає дві склянки борошна та половину чайної ложки розпушувача. Наприкінці всипає мелений мигдаль.

— Форму змащую маслом. Викладаю половину тіста. 15 хвилин печу при температурі 200 градусів, стільки ж тримаю при 180. Другий корж — так само. Тісто можна розділити на три частини.

Для крему потрібні 250 г жирної сметани. Радить брати домашню а не магазинну. Додає 100 г масла, півсклянки цукру. Також — 2 чайні ложки ванільного цукру. Все збиває блендером.

— За рецептурою, до крему теж треба додавати 100 грамів молотого мигдалю.  Збитий крем можна розділити на кілька частин та додати різні харчові барвники. Так зручніше буде ним малювати на поверхні випічки.

Леся пише "Алісі — 1 рік", виводить за допомогою кондитерського шприца квіти та візерунок.

Зараз ви читаєте новину «У торт змелюють склянку мигдалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути