— Цей коктейль називають "Томохіто". Бо за рецептом нагадує мохіто, проте готують його з томатів, — каже 33-річна киянка Аліна Шевчук. — Напій не солодкий. Слабоалкогольний, але з дуже насиченим смаком.
У шейкері розчавлює помідор і два шматки лайма.
— Додаю 60 мілілітрів горілки і все разом струшую. Вливаю склянку содової води й чайну ложку базилікового сиропу. Його можна замовити в інтернеті. Або перетерти три листочки свіжого базиліку. Акуратно переливаю у високу склянку через сито, щоб процідити від шкірки помідора.
Додає чотири-п'ять кубиків льоду до склянки і подає охолодженим.
— Встромляю коктейльну соломинку й прикрашаю двома половинками помідора-чері та листям базиліку. Можна додати шматок лайма. Томатний мохіто добре смакує з піцою чи іншими ситними закусками, — каже Аліна Шевчук.
Коментарі