"Запечене в тісті м"ясо дуже соковите, воно майже не втрачає свого соку, — захоплено розповідає киянка Ольга Іванькова, 50 років. — Я вже п"ять років так готую жирненькі шматочки свинини".
Шматок м"яса Ольга Іванівна на 2 год. замочує в солоній воді зі спеціями. Рідина має повністю покривати його. Коли вода стекла, обсмажує з обох боків на сильному вогні. Як на м"ясі утворюється коричнева скоринка, забирає з плити.
— Теплий шматок обільно змащую майонезом, змішаним із гірчицею і давленим часником, — веде далі Іванькова. У жінки добрі сірі очі й рожеві щоки.
Підготовлену свинину Ольга Іванівна загортає в розкатане прісне тісто з борошна, кефіру, цукру, солі й соди. Верх змащує збитим яйцем і ставить запікатися в духовку на 40 хв. За 20 хв. зменшує вогонь.
— Смачна свинина і в листковому тісті, я іноді готую з нього, — пояснює жінка. Таке тісто купує в маркеті. — А якщо зверху починає пригорати, накриваю фольгою.
На смак страва виходить соковитою, з хрумкою скоринкою, негостра і з приємним присмаком часнику.
Із таким же тістом Іванькова радить приготувати рулет. Тоді вона відварює в підсоленій воді свинину — має бульйон для супу і м"ясо для рулету. Відварений шматок перекручує на м"ясорубці, змішує зі смаженою цибулею, спеціями і трохи підсмажує. Начинку розрівнює на пласту тіста і згортає рулетом. Верх змащує яйцем — і на півгодини в духовку.
Коментарі