пʼятниця, 30 грудня 2011 07:00

У салаті з кальмарів чотири шари ікри

— Раз на рік можна себе побалувати та приготувати щось таке, що кожен день не їсться,— каже вінничанка Світлана Масліч, 39 років. — Торік на свята робила з червоною ікрою два салати. Смачні й на столі мають шикарний вигляд. Цього року знов приготую.

Один із салатів робить із креветками та грибами. Свіжі шампіньйони обсмажує з цибулею. Змішує з цілими очищеними креветками, відвареним рисом.

— Грибів, рису і креветок беру в однакових кількостях. Ікри покладеться, скільки не шкода і за смаком. Заправляю легким майонезом, бо гриби набираються олії. Солі не потрібно. Можна лише присолити гриби під час обжарки.

Другий салат готує довше. Викладає шарами на широкому блюді. Так страва виходить смачнішою, вишуканішою.

— Відварюю та натираю на крупну тертку окремо шість яєць, чотири картоплини, 150 грамів твердого сиру. Також беру 300 грамів консервованих кальмарів. Можна купити морожені, відварити дві хвилини та нарізати дрібною соломкою. Також купую банку червоної ікри на 140 грамів.

Усі шари салату промащує майонезом. На низ викладає всі кальмари, потім четверту частину ікри, зверху висипає половину тертих яєць. Їх прикладає ікрою та половиною картопляної маси. Потім нагортає третю четвертину ікри. Накриває половиною сиру, змащує та викладає решту ікри. Наверх — залишки яєць і картоплі. Готовий салат посипає рештками тертого сиру.

— Можна прикрасити кількома зернинами ікри. Гарно буде, якщо викласти циферблат.

Зараз ви читаєте новину «У салаті з кальмарів чотири шари ікри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути