Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2012 05:30

Сирковий торт нагадує морозиво

Автор: фото: Богдана ЄВСЄЄВА
  Киянка Дарія Христан розрізає торт, який зготувала із сиркової маси, печива та вишневого желе. Витримала його ніч у холодильнику
Киянка Дарія Христан розрізає торт, який зготувала із сиркової маси, печива та вишневого желе. Витримала його ніч у холодильнику

Киянка Дарія Христан, 57 років, уперше приготувала чизкейк. Це торт на основі сиркової маси.

— Донька підсунула рецепт, знайшла в інтернеті. Її знайома в одному зі столичних кафе пригощала. Там торти щодня привозять з Італії, — розповідає.— Для основи потрібно 200 грамів найдешевшого печива. Узяла зі смаком пряженого молока, пропустила через м'ясорубку. Потім у маленькій каструлі розтопила 100 грамів масла.

Для форми використала глибоку сковороду, на дно підстелила пергаментний папір. Виклала масу млинцем.

— Виставила на балкон. За 10 хвилин тісто захололо, стало коржем. Міксером збила яєчний білок зі 100 грамами цукру, додала дві пачки сиркової маси по 250 грамів. Також дві столові ложки лимонного соку, пакет ванільного цукру та півлітра суничного йогурту.

— У рецепті радили влити жирних вершків. Ринок не працював, а в магазинних низька жирність.

Окремо налила 100 г холодної води, всипала 15-грамовий пакет желатину. Підігріла, коли розтануло, влила в тісто. Усе збила міксером до однорідної маси, поставила в холодильник.

— Узяла пакет вишневого желе, залила 150 грамами кип'ятку. За 1,5 години воно охололо. Порізала одне ківі на кружечки. Із холодильника взяла жменю замороженої журавлини.

Дістала торт. На затверділий верх розклала ківі та ягоди, залила вишневим желе. Десерт поставила на ніч у холодильник.

— Зранку пробували торт — вийшов легким і ніжним. Тане в роті. Схожий на морозиво. До вечора не залишилось ані шматка. Наступного разу желе зроблю апельсинове або суничне. Можна також інші фрукти викласти. Бачила рецепт із какао та потертим зверху шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Сирковий торт нагадує морозиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути