понеділок, 02 квітня 2018 00:25

Сирну паску заправляють шоколадом

— Зробити варену паску наважувалася три роки. Скуштувала її у родички зі Львівщини. Смак — подібний до вершкового крему, але не такий жирний, — розповідає кухар 33-річна Олена Донченко з Вінниці.

Сирну паску починає готувати в Чистий четвер. Треба, щоб вона добре визріла в холодильнику. Тоді триматиме форму й легко нарізатиметься.

— Півкілограма сиру пропускаю через м'ясорубку. Роблю це двічі. Півсклянки родзинок мию, заливаю окропом, підсушую на паперовому рушнику. До сиру додаю три яйця, склянку сметани або жирних вершків, півсклянки звичайного і чайну ложку ванільного цукру. Все перемішую. Наприкінці кладу 100 грамів масла, нарізаного кубиками. Збиваю міксером.

Сирну масу переливає в каструлю з товстим дном. Ставить на слабкий вогонь. Варить, постійно помішуючи.

— Не лякайтеся, коли під час нагрівання сир стає рідший, — говорить Олена. — Масу треба довести до кипіння, але не кип'ятити. На поверхні сиру з'являться бульбашки. Можна стежити за допомогою кухонного термометра. Сир кипітиме при 96 градусах. Тільки досягне цієї температури, треба вимкнути й переставити каструлю в миску з холодною водою.

Потім сир ставлять у цьому ж посуді на 2 год. у холодильник. За цей час маса загусне.

— В охолоджений сир додаю родзинки і півсклянки горіхів. Вимішую ложкою й перекладаю в форму для паски, застелену двома шарами марлі. Накриваю чимось пласким. Придавлюю кружкою з водою, знизу підставляю глибоку тарілку для сироватки. Ставлю в холодильник на два дні.

Зараз ви читаєте новину «Сирну паску заправляють шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути