Таміла Орєшіна, 24 роки, з міста Глобине на Полтавщині варить твердий і плавлений сир.
— Кілограм домашнього творогу повністю заливаю молоком. Ставлю в емальованій каструлі на повільний вогонь. Масу постійно перемішую. Після того, як вона 20 хвилин провариться, відкидаю на друшляк. Як стече, додаю чайну ложку соди, дрібку солі, яйце і трохи масла. Якщо варити з незбираного молока, яйце і масло можна не класти, бо виходить надто жирне. Отриману масу переплавляю ще 5 хвилин, постійно перемішуючи. Потім пересипаю в тарілку і ставлю застигати в холодильник. Виходить твердий сир, смак якого нагадує куповний російський.
Плавлений сир Таміла Орєшіна готує за таким самим рецептом. Але не кип"ятить його, а лише доводить до кипіння. Вдруге перетоплює також 5 хв. Використовує, як сирок ""Дружбу"".
Коментарі