понеділок, 17 грудня 2018 00:40

ТМ "Гармонія" завершила модернізацію виробничих потужностей

Рік, що минає, можна назвати багатим на досягнення для ТМ "Гармонія".

Завод зазнав глобальної реконструкції виробничих потужностей. У сирному цеху встановлено італійську лінію фасування кисломолочного сиру. Автоматизація потужностей виключає втручання людини на всіх етапах виробництва. Окрім того, технологія дозволила подовжити термін придатності готового продукту за рахунок новітнього обладнання. Їх потужність дозволяє фасувати 320 кілограмів сиру за годину, а це 800 одиниць продукції.

— Процес відбувається ­швидше, менше контакту з повітрям, після сквашування сир додатково охолоджують, упаковку запаюють герметично. Перед пакуванням обробляють ультрафіолетовим промінням. Усі ці заходи дозволили продовжити термін споживання сиру до 21 доби, — розповідає Ірина Вільхова, начальник департаменту лабораторного контролю ТОВ "Лубенський молочний завод".

Нова лінія "Мгарська" складається з 13 видів класичної кисломолочної продукції. Зокрема, сир, кефір, молоко, йогурти, ряжанка.

— Ми довго працювали над ідейним наповненням. Зображення Мгарського монастиря, петриківська мальовка — це не просто прикраса. Кожен елемент має значення. В цьому і полягає наша самобутність, етнічність і культура. Це своєрідне нагадування: "Споживай Українське!" — говорить Володимир Дорош.

— Ми постійно розвиваємо виробництво. Завершили реконструкцію експедиції охолодження та зберігання готової продукції, модернізували сирний цех, поставили нове обладнання в цеху прийому молока, — додає Володимир Миколайович.

Завод один із небагатьох отримав сертифікат Халяль — документ, який дає можливість експортувати товар в арабські країни.

— Доставляємо продукцію у сім країн світу — Грузію, Туреччину, ­Саудівську Аравію, Об'єднанні Емірати, Марокко, Південну Корею і В'єтнам. Прагнемо збільшити кількість країн-партнерів. Ведемо перемовини з Македонією, Польщею. Основний продукт, на який є попит — солодковершкове масло екстра класу. Також популярне морозиво та кисломолочний сир, — каже заступник директора з фінансових питань Юрій Охріменко.

Підприємство реалізує соціальні проекти. У Лубнах збудували Центр дозвілля "Гармонія", який відвідують 250 дітей. Планують звести спортивний комплекс із басейном і медичний центр для працівників заводу.

— Агресивне конкурентне середовище примушує нас боротися за кожного покупця, — додає Володимир Дорош. — І в цій боротьбі ми рухатимемося семимильними кроками, намагатимемося розвивати нашу "Гармонію". А межі в її розвитку немає.

Зараз ви читаєте новину «ТМ "Гармонія" завершила модернізацію виробничих потужностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути