четвер, 10 грудня 2009 19:46

Тісто для штруделя розкочують на пелюшці

Автор: фото: Микола Іващенко
  Деко для випікання штруделя киянка Галина Іващенко застеляє жаростійким папером. Каже, фольга не підходить, бо пристане до тіста
Деко для випікання штруделя киянка Галина Іващенко застеляє жаростійким папером. Каже, фольга не підходить, бо пристане до тіста

Рецепт віденського штруделя киянка Галина Іващенко, 34 роки, прочитала в журналі. До 250 г борошна вона додає три столові ложки олії, півсклянки теплої води. Вимішує тісто, загортає його в харчову плівку.

— Має відлежатися півгодини при кімнатній температурі. За той час роблю начинку. Півтора кілограма яблук чищу від шкурки та серцевини, розрізаю на четвертинку та впоперек тонкими смужками. Найкраще підходить антонівка, вона тверда й не розварюється під час випікання.

Яблука Галина вимішує з п"ятьма столовими ложками родзинок, трьома — цукру, половиною чайної — меленої кориці. Додає три столові ложки сметани. Каже, можна досипати трохи подрібнених грецьких горіхів, але без них штрудель виходить ніжнішим.

Тісто розділяє ножем на дві рівні половини. Бере дитячу пелюшку, розкладає на столі, посипає борошном. На ній розкочує тісто.

— Це найважливіший момент. Про пелюшку бабуся підказала, вона на рушнику всяке тісто розкатувала. Тісто має буде тонке, як папір, але не перестарайтеся, аби не розірвалося. Пелюшку добре присипте борошном, інакше пристане одне до одного.

Чверть пачки вершкового масла розтоплює в алюмінієвому кухлі. Змащує ним розкатане тісто, посипає сухарями з білого хліба. Викладає половину начинки. Розподіляє рівномірно за 5 см від країв. Піднімає краї пелюшки й поволі загортає тісто в калач.

— Викладати на деку краще із кимось, у чотири руки. Мені допомагає донька або чоловік. Як сама переносила — розірвалося. Деко застеляю жаростійким папером. На свій день народження замість паперу використала фольгу. Штрудель так до неї прикипів, заледве відірвала.

З іншого шматка тіста робить ще один калач. Змащує його молоком. Випікає при температурі 200 градусів протягом 20 хв. Готовий штрудель посипає цукровою пудрою.

Зараз ви читаєте новину «Тісто для штруделя розкочують на пелюшці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути