пʼятниця, 11 березня 2011 02:15

Свинину подають зі смаженими бананами

Автор: фото: Наталія Чубенко
  У столичному ресторані ”Ла Бодегіта дель Медіо” кухар Сіро Перес готує свинину зі смаженими бананами. Страва називається ”Чулетос”, коштує 99 гривень
У столичному ресторані ”Ла Бодегіта дель Медіо” кухар Сіро Перес готує свинину зі смаженими бананами. Страва називається ”Чулетос”, коштує 99 гривень

У столичному ресторані "Ла Бодегіта дель Медіо" пропонують весняне меню. Шеф-кухар 48-річний Сіро Перес готує салат "Марікоца", гарнір "Морос і Крестіанос" та свинину "Чулетос". Для салату нарізує болгарський перець, свіжі огірки, помідори.

— Перець треба брати різнокольоровий, щоб красиво виглядало на тарілці. Додати м'якоть грейпфрута, аби був кисло-солоний присмак. Заправляю оливковою олією і соком лайма. Помідор раджу додавати в останню чергу, бо дає багато соку.

На гарнір Сіро відварює чорну квасолю. Змішує із підсмаженими на олії цибулею та часником. Додає білий рис басматі, тушкує 15 хв.

— Із таким гарніром смакує свинина на грилі. М'ясо мариную лише сіллю, перцем, часником та олією, за 40 хвилин перед смаженням. Тоді воно буде соковите. Стейк має бути не тонший за 2 сантиметри, інакше вийде сухий. Смажу його зо півгодини, при температурі 180 градусів. Можна готувати в духовці чи на сковороді.

Готовність м'яса кухар перевіряє, надрізаючи стейк біля кістки. Там воно смажиться найдовше. Має виділятися прозорий сік, а не рожевий.

Свинину прикрашає кукурудзяним качаном і смаженими бананами.

— Кубинці на снідання їдять мало. Зазвичай це варене яйце, молоко або міцна чорна кава. В Україну ввозити таку забороняють. Протягом дня споживають дуже багато фруктів і п'ють апельсиновий та манговий фреші із льодом. У кожному пабі готують мохіто — традиційний кубинський коктейль. Це м'ята, трохи лайма, великі шматки льоду і лимонад. Спрайт у мохіто не наливають, це вже європейський варіант. На обід і вечерю їдять багато рису та квасолі. А от вечеряють кубинці дуже ситно. Переважно це м'ясні стейки зі всякими супами.

На Кубі люблять гострі соуси із помідорів, болгарського перцю і чилі. Їдять багато риби.

— Лобстером там об'їдаються. А в Україні це делікатес. 100 грамів коштують до 100 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Свинину подають зі смаженими бананами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути