понеділок, 02 листопада 2015 06:45

Шулики з маком присмачують медом

Автор: фото з сайта www.dreamscook.ru
  Медовий корж з маком залишають на годину, щоб просочився
Медовий корж з маком залишають на годину, щоб просочився

— Їж, дурню, бо то з маком, — примовляла бабуся Зінаїда, роблячи шулики, або як вона їх називала "шуляки", — каже він­ничанка Олена Павлова, 35 років. — Раніше їх готували на свята, а тепер це щоденний десерт до чаю або кави.

Дві склянки борошна просіває. Додає дрібку солі. 1 ст. л. меду розчиняє у чверті склянки води. 0,5 ч. л. соди, погашеної оцтом, вмішує у тісто. Розкачує пласт завтовшки 0,5 см. Кладе на змащений олією пергамент. Проколює виделкою в кількох місцях. Випікає 15–20 хв. при 220°С. Готовий корж ламає на шматки.

— Склянку маку двічі заливаю водою, щоб добре набубнявів. Зціджую воду й проварюю дві хвилини для знищення мікробів. Розтираю в макітрі, поступово підливаючи окріп. Додаю п'ять столових ложок меду. Безперервно розмішуючи, розводжу гаряченьким окропом. Заливаю шматочки шулика й добре перемішую, щоб просочилися.

Зараз ви читаєте новину «Шулики з маком присмачують медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути