пʼятниця, 29 жовтня 2010 08:47

Солодкі роли загортають у млинці

Автор: фото: Аліна ОРИЩИН
  Кухар київського ресторану ”Сім самураїв”
Кухар київського ресторану ”Сім самураїв”

У столичному ресторані японської кухні "Сім самураїв" готують солодкі роли. Начинку загортають не у морські водорості, як класичні суші, а в соєвий папір та тонкі млинці.

— Водорості віддають рибою, смак зіпсується, — каже кухар Віталій Сєрьожкін, 22 роки. — Краще брати соєвий папір. Він різнокольоровий, продається в магазині японських продуктів. Не має смаку, використовується як основа, аби рол не розлетівся. Замінити папір можна тонкими млинцями, смаженими на маслі. Перед тим їх треба остудити.

На млинець тонким шаром викладають сиркову масу. Вона має бути густою, найкраще підійде "Слов'яночка". Потім смужками нарізують апельсин, ківі, банан і яблуко, кладуть на середину млинця і закручують рол. Нарізують невеликими шматками, прикрашають малиною, кокосовою стружкою і збитими вершками.

— Нашвидкоруч смажу банан. Можна будь-який фрукт, але він не має бути соковитим, аби не розлазився на сковороді. Для кляру змішую яйце, склянку холодного молока, ложку цукру, кукурудзяну або рисову муку. Має вийте густе, як сметана. Порізаний на шматки банан вмочую в кляр — і на сковороду.

До смаженого банана найкраще смакує карамельний соус. У маленькій каструлі варять воду з цукром до коричневого кольору. Потім додають вершки і добре перемішують.

Роли також можна робити з шоколадної маси.

— На порцію беру 100 грамів меленого в блендері шоколадного печива. Додаю 40 грамів згущеного молока. Тісто не повинно липнути до рук, має бути схожим на пластилін. Викладаю його на коврик для суші, начиняю ківі, апельсином і консервованим персиком. Прикрашаю кокосовою стружкою або подрібненими горіхами.

Традиційним японським десертом є морозиво. До звичайного білого  пломбіру, злегка підтопленого, додають зелений чай, подрібнений на порох. Змішують у блендері до однорідної маси, заморожують.

Зараз ви читаєте новину «Солодкі роли загортають у млинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути