понеділок, 20 листопада 2017 05:10

Шоколадне печиво розтріскується при випіканні

Автор: www.i.ytimg.com
  Перед запіканням печиво пристукують пальцем або чайною ложкою.  Так утворяться акуратні тріщини
Перед запіканням печиво пристукують пальцем або чайною ложкою. Так утворяться акуратні тріщини

— Сиджу з трьома дітьми, тому ніколи по магазинах ходити. Смаколики готую вдома. Залучаю до цього дітей. Мені допомога, і їм забава. Улюблене — шоколадне печиво з тріщинами. Його просять найчастіше. Сідають перед духовкою на підлозі й дивляться, як кульки тіста розтріскуються, створюючи візерунки, — каже Анастасія Румянцева, 37 років, із міста Кам'янець-Подільський на Хмельниччині.

— Побачила цю випічку в американському фільмі. Думаю, і собі спробую. Експеримент став сімейною традицією. Зараз виходять рівні й гарні, не соромно знайомих пригостити.

Ламає на шматки 200 г чорного шоколаду. Складає його в каструлю з товстими стінками. Розтоплює на водяній бані, помішуючи. Знімає й додає 70 г масла, перемішує. Лишає охолонути.

— Основне — чорний шоколад. Пробувала замінити на молочний. Печиво вийшло занадто солодке.

Збиває міксером два яйця і склянку цукру до утворення пишної піни. Додає шоколад із маслом. Насипає 1 ст. л. розпушувача й перемішує.

— Коли печу перед Новим роком, кидаю трохи тертого імбиру та кориці. На смак — як різдвяне імбирне печиво. Літом тру лимонну або апельсинову цедру.

Просіює 1,5 склянки борошна. Всипає поступово до шоколаду, постійно розмішуючи. Тісто має вийти густе. Кладе його в миску, накриває харчовою плівкою і ставить в морозилку на півгодини. Потім насипає 100 г цукрової пудри. Відщипує шматок тіста розміром із невелике яйце. Скочує кульку й кладе в цукрову пудру.

— Треба тісто обкачати, щоб стало схоже на сніжку.

Деко застеляє пергаментом і присипає борошном. Викладає кульки рядами. Вмикає духовку на 180°С.

— Зверху кульки пристукую пальцем або чайною ложкою. Так тріщини будуть акуратні. Не перетворять печиво на кратери вулканів.

Ставить в прогріту духовку на 20–25 хв. Через 10–12 хв. з'являться тріщини. Готовність перевіряє сірником.

— Печиво можна їсти теплим із холодним молоком.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадне печиво розтріскується при випіканні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути