— Замість креманок для десерту використовую половинки кіндер-сюрпризів, — каже львів'янка Неоніла Шолок, 50 років. — "Сюрприз" сама придумала. Із чотирьох яєць виходить вісім порцій десерту.
Для начинки готує сметанно-банановий крем. Склянку жирної сметани збиває міксером із 1,5 ст. л. цукрової пудри. Додає ложку какао. Ножем подрібнює стиглий банан, змішує зі сметанною масою.
— Для смаку можна додати кілька крапель лимонного соку. Готовий крем видавлюю фігурним шприцом або викладаю ложкою в половинки яєць.
Замість крему можна викласти морозиво з фруктами або фруктовий салат, прикрасити тертим шоколадом.
— На Великдень прикрасила яйця із кремом їстівним курчам. Купила кондитерську мастику в магазині, із неї ліплю різні фігури. Жувальний зефір 30 секунд розігріваю в мікрохвильовці. Додаю ложку цукрової пудри і ліплю курчат. Обкачую їх у кокосовій стружці жовтого кольору, з ягід журавлини роблю очі.
Коментарі