пʼятниця, 22 квітня 2011 03:45

Щоб відпочинок був вдалим

Автор: ФОТО: Сергій ОПАНАСЕНКО
  Картопля є одним із фаворитів мангалу. Для її начинки підійдуть зелень, часник, сало та спеції
Картопля є одним із фаворитів мангалу. Для її начинки підійдуть зелень, часник, сало та спеції

Той факт, що найкращі кухарі — чоловіки, вже давно відомий. Свій кулінарний хист вони найкраще проявляють на природі — на сімейних пікніках. А з наближенням пасхальних і травневих свят питання, якими стравами здивувати рідних людей, стає актуальнішим. Страви для пікніка мають бути простими, швидкими у приготуванні та натуральними, адже душа просить чогось рідного й такого близького до природи.

Одним із фаворитів мангалу є картопля. Для її начинки підійдуть зелень, часник, сало та спеції. Картоплю потрібно добре вимити і розрізати вздовж, але не до кінця. Часник і зелень подрібнити, сало нарізати тонкою соломкою. Цю суміш кладемо в розріз картоплі, солимо, перчимо. Картоплю розкладаємо на фольгу, загортаємо й ставимо на решітку. Коли багаття перегоріло, кладемо решітку на мангал, щоб відстань до вугілля була не менше 10 см, і запікаємо до готовності.

Також, щоб смачно підкріпитися на природі, знадобиться лаваш. Його можна заправити різними начинками. Можна приготувати її з сиру та зелені — кріп, петрушка, цибуля. Необхідно подрібнити продукти, загорнути в лаваш і трохи запекти на решітці з двох сторін. Доповнити начинку можна також болгарським перцем чи томатами.

Добре вгамують спрагу на природі мінеральна вода та натуральні соки. Алкогольні напої обирають залежно від уподобань компанії. Жінки зазвичай віддають перевагу хорошому вину, а чоловіки — міцнішим напоям, наприклад, горілці. При її виборі варто керуватися здоровим глуздом і обирати ту, яка виготовлена з натуральних компонентів. Наталя Урганова, головний технолог одного з провідних лікеро-горілчаних заводів, рекомендує "Істинну". В її основі натуральні компоненти — артезіанська вода і зерновий спирт класу "Люкс". В асортименті торгової марки "Істинна" є як класичні смаки, так і доповнені настоєм пророщеного зерна пшениці чи медом. Традиційна рецептура й натуральні компоненти роблять смак напою м'яким.

Проте головне, що зробить ваш пікнік незабутнім — це гарний настрій. Адже це час, коли можна розслабитися, забути про метушню і насолодитись істинними цінностями, які подарувала нам природа.

Зараз ви читаєте новину «Щоб відпочинок був вдалим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути