Столичний бармен 29-річний Сергій Міщенко щоразу трохи змінює рецепти напоїв. Щодня готує для клієнтів вершковий коктейль із горілкою.
— У цей завжди даю ті самі складники. Міняю лише алкоголь: замість горілки іноді беру коньяк. Смак тоді буде м'якший. Бачу по клієнту, що йому більше сподобається.
На дві порції заливає в каструлю 300 г вершків.
— Ставлю на малий вогонь і чекаю, доки закипить. Коли починають підніматися, прибираю з плити. Додаю столову ложку розчинної кави, ванілін на кінчику ножа.
Лишає настоюватися годину. Потім вливає 200 г горілки.
— Переливаю в пляшку і ставлю в холодильник, щоб загусло. Подаю коктейль холодним. Найкраще смакує з вершковими або горіховими тістечками.
Коментарі