Бар-менеджер столичного готелю "Фермонт" 24-річний Костянтин Немолочний готує для гостей коктейль мартіні. Його часто замовляють і іноземці, й українці.
— В американському барі ніколи не подадуть вермут, як у нас. Мартіні — це коктейль-аперитив для апетиту на основі джину чи горілки. Одна з його варіацій — коктейль Джеймса Бонда "Веспер". З трьох частин джину, однієї — горілки і половини — вермуту. Плюс стільки ж або вдвічі більше льоду.
Для іншого варіанту коктейлю змішують три частини горілки і одну — сухого вермуту. За бажанням додають лимонну цедру чи оливку.
— Буває, заходять дівчата й одразу кажуть: мартіні-джин чи мартіні-горілка. Це переважно ті, хто буває за кордоном.
Недавно ввів у меню варіант мартіні коктейль "Ханкі-Панкі". Навчився його робити в лондонському готелі "Савой".
— Його вигадала Ада Коулман, єдина в історії "Савою" жінка бар-менеджер. Змішую по 45 грамів червоного солодкого вермуту й джину "Хендрікс", який містить троянду й огірок. Останнім складником має бути гірка настоянка з Італії.
Замість неї кладе свіжий чебрець. Додає 12 крапель домашньої апельсинової настоянки. Хвилину струшує в шейкері з льодом.
— Напій готовий, коли покрився інеєм. Вичавлюю туди трохи соку зі шкірки апельсина. Її верхня жовта частина містить дуже ароматні олії і дає післясмак. Біла середина гірка, тому її викидають.
Коментарі
1