понеділок, 10 вересня 2012 05:15

Горобину варять із вишневим листям

— У вересні збираю чорноплідну горобину, щороку роблю наливку. В нашій родині її називають дівчачою, бо має пікантний, терпкуватий смак. Алкоголю майже не відчувається, — каже киянка Лідія Красюк, 46 років.

Склянку ягід чорноплідної горобини і 150 листків вишні складає у каструлю. Заливає 0,5 л води, варить 30 хв. на малому вогні. Дає охолонути, лишає на столі до ранку настоятися.

— За добу проціджую через марлю, додаю півтори склянки цукру. Знову ставлю підігріватися на плиту. Коли закипить, відразу прибираю з вогню.

В охололий напій доливає півлітра горілки, ставить у темну комору.

— Якщо додати більше цукру і листя вишні, вийде густий тягучий лікер. Але багато пити не можна, бо знижує тиск та хочеться спати.

Зараз ви читаєте новину «Горобину варять із вишневим листям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути