понеділок, 15 квітня 2019 00:55

Рулет "Зебра" роблять із двох видів м'яса

Автор: WWW.WWORLD.COM.UA
  Рулет ”Зебра” спочатку обсмажують, а потім запікають 40 хвилин
Рулет ”Зебра” спочатку обсмажують, а потім запікають 40 хвилин

— Великдень — свято. До нього готуємося за місяць. Кабанця завчасно колемо, — розповідає Світлана Павловська, 46 років, із міста Борислав Львівської області. — Замість шинки печу рулети. Там можна погратися з начинками.

Вибирає 700 г ошийка свинини і ріже на смужки розміром 6х6 см. Відбиває у тонкий шар, як відбивні. Посипає дрібкою солі і відкладає. Для начинки заливає окропом 100 г чорносливу. Коли розпариться, воду зливає. Ріже чорнослив і 50 г волоських горіхів. Сюди ж натирає 100 г твердого сиру. Начинку перемішує і викладає на м'ясо. Загортає і закріплює дерев'яними зубочистками. Збиває два яйця. Вмочує в них рулети. Обкачує в 10 г панірувальних сухарів.

— Щоб скоринка трималася, на 15–20 хвилин кладу рулети в морозилку.

Обсмажує в олії по 5–7 хв з кожного боку. Перекладає на деко і запікає ще 20 хв з температурою 180°C. Перед подачею на стіл виймає шпажки.

— Цікаво на святковому столі виглядає рулет "Зебра". У ньому поєдную куряче м'ясо та яловичину.

Бере 1 кг яловичини. Розрізає, щоб вийшов пласт товщиною 1 см. Мастить 3 ч. л. гірчиці та двома тертими зубчиками часнику. Посипає 1/2 ч. л. солі та приправою "Італійські трави". Нарізує смужками 700 г курячого філе і викладає на яловичину. Подрібнює соломкою три мариновані огірки і викладає на філе. Загортає пласт в рулет, обв'язує міцною ниткою.

Насипає в миску 3 ст. л. борошна, а в іншу — стільки ж панірувальних сухарів. У третій збиває яйце. Обкачує рулет у борошні, потім кладе у збите яйце. Повторює процедуру і далі обкачує в панірувальних сухарях. Обсмажує з усіх боків на олії до золотистої скоринки. Перекладає у форму для запікання. Накриває фольгою і пече 40 хв при 180°C. За 10 хв до закінчення запікання фольгу знімає.

— Хто не їсть м'яса, можна приготувати рибний рулет. Робити просто. Головне — добре відбити філе щуки, щоб стало ніжним.

Чистить рибу і відокремлює філе від хребта та кісток. Пропускає через м'ясорубку. Перекладає в миску і додає яйце. Підмішує розмочену в молоці скибку батона. Приправляє по 0,5 ч. л. сухого розмарину, орегано та чебрецю. Додає 1/3 ч. л. солі і перемішує. Чистить цибулю і дрібно нарізує разом з 200 г печериць. Смажить до золотистого кольору. Розстеляє на столі лист фольги і викладає рівним шаром рибний фарш. Зверху — гриби з цибулею. Згортає рулет. Замотує у фольгу й пече в духовці при 190°C півгодини. Виймає, розкриває фольгу і посипає рулет 50 г тертого сиру. Пече ще 10 хв до рум'яної скоринки.

Квадратний рулет варять в упаковці з-під соку

— Рулети роблю в будень, щоб було чим перекусити. Хоча рецепт пригодиться й на свято, — розповідає Тетяна Шевчук, 53 роки, з села Халеп'я Обухівського району Київської області.

Промиває 20 г сушених грибів і заливає холодною водою на 4 год. Потім варить 2 год. до готовності. Нарізає дрібними шматками два курячі філе і відварені гриби. Додає по дрібці солі, чорного меленого перцю та куркуми. Домішує 2 ст. л. желатину. Миє літрову упаковку з-під соку, зрізає верхівку. Бере рукав для запікання. З одного боку щільно закриває кліпсою і вкладає у картонну форму. Накладає м'ясний фарш і міцно зав'язує. Ставить у високу каструлю з водою, щоб не заливала упаковку. Коли закипить, зменшує вогонь. Варить 1,5 год. Охолоджує і ставить у холодильник на ніч. Уранці пакет обережно розрізає і ділить рулет на порційні шматки.

Зараз ви читаєте новину «Рулет "Зебра" роблять із двох видів м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути