понеділок, 23 грудня 2019 06:10

Різдвяний пунш варять з апельсинового соку

— На свята готую пунш із чорного чаю й апельсинового соку. Смак такий, що скільки не пий, а хочеться ще, — каже 46-річна Світлана Білецька з Одеси.

Змішує 200 мл свіжого апельсинового соку й 100 мл лимонного. Додає дві палички кориці, чотири бутони пряної гвоздики, 2 шт. кардамону й крупно нарізаний корінь імбиру довжиною 5 см. Ставить на слабкий вогонь. Доводить до кипіння. З вогню знімає й лишає під кришкою настоюватися на 20–30 хв.

— В окремій посудині заварюю чорний чай. Беру літр води й п'ять столових ложок заварки. Настоюю 5–7 хвилин. Проціджую й розчиняю в ньому 100 мілілітрів рідкого меду.

Настояний сік проціджує. Поєднує із чаєм. Ставить на вогонь. Підігріває до +65...70°C. Тонкими кільцями із шкіркою нарізує два лимони й один апельсин. Чистить два мандарини, розділяє на часточки й знімає з кожної білу плівку. Фрукти додає до напою й одразу розливає на порції.

— Чашку перед тим на 2–3 хвилини заливаю окропом, — говорить Світлана Білецька. — Тримаю під закритою кришкою, щоб пропарилася. Воду зливаю. Чашка прогрівається й після переливання напій не вистигає швидко.

У кожну порцію вливає 30–50 г коньяку. Подає гарячим.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяний пунш варять з апельсинового соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути