понеділок, 12 січня 2015 00:50

Равіолі роблять із трьох видів борошна

Автор: ФОТО: Тарас Подолян
  Равіолі подають із вершково-цибулевим соусом. Він не має яскравого смаку, але добре підкреслює фарш
Равіолі подають із вершково-цибулевим соусом. Він не має яскравого смаку, але добре підкреслює фарш

— Равіолі — класична страва. Мої відрізняються тим, що смачні, — каже 28-річний Роман Євтух, шеф-кухар столичного ресторану "Мансарда".

Бере борошно трьох видів — 700 г грубого помелу, 300 — дрібного з м'яких сортів пшениці й трохи звичайного.

— Останнім посипаю стіл, де мішу тісто, і дошку, на яку викладаю равіолі. Тісто з нього ніколи не мішу. Виходить нещільне, швидко розварюється. Робиш равіолі маленькими, а після варки стають удвічі більші. У ресторані такі ніхто не їстиме.

Борошно ретельно перемішує і викладає на стіл гіркою. Всередині робить отвір. Вбиває туди три яйця, щоб було еластичне. Часто для равіолі беруть лише жовтки. Від них тісто буде забите. Місить 10 хв. Накриває плівкою і залишає на півгодини відпочити. Тим часом готує фарш із 400 г замороженого шпинату, 100 г сиру риккота, 50 г пармезану і мускатного горіха. Дрібно ріже шпинат і додає потерту риккоту.

— Можна брати свіжий шпинат. Але його 1–2 хвилини бланшують в окропі, бо дуже пишний. Все гарно перемішую. Починаю досипати мелений мускатний горіх, доки фарш не набуде легкої терпкості. Тоді кладу трохи пармезану для аромату. Гарно солю і ще раз усе перемішую. Начинка готова.

Розкочує тісто на столі і ножем вирізає квадратики.

— Раніше робив круглими. Та якось відвідувачка сказала: "Равіолі дуже смачні, але круглі, як і в усіх. Робіть квадратними". Тісто розкочую, щоб крізь нього було видно малюнок на столі. Ліпити треба швидко. Бо таке за 3 хвилини висихає і починає ламатися. На кожну вареницю кладу по чайній ложці фаршу. Кінці защіпаю руками, виделкою ставлю на них зубчики. Варю у підсоленій воді 2 хвилини.

Равіолі подає з вершково-цибулевим соусом. Для нього на водяну баню кладе по 100 г масла і вершків. Коли закипить, додає дві жмені дрібно посіченої зеленої цибулі. Дає ще раз закипіти, відставляє з вогню і накриває кришкою.

— Соус не має яскравого смаку. Але чудово підкреслює фарш і не перебиває його.

Зараз ви читаєте новину «Равіолі роблять із трьох видів борошна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути