четвер, 26 березня 2009 17:16

Пряники печуть на свинячому жирі

50-річна Ірина Орлова з Черкас пече вдома пряники.

— Для тіста потрібно по півлітровій банці кефіру й цукру, три столові ложки розігрітого свинячого жиру, одна чайна ложка солі й соди, погашеної оцтом. Борошна стільки, щоб тісто було, як на вареники, — каже Ірина Анатоліївна.

Нагріває духовку до 220°С. Круглі шматочки тіста викладає на змащене олією деко. Випікає, доки не підрум"яняться.

— Охолоджене печиво треба швидко перемастити глазур"ю. Її роблю з півлітри цукру і трохи менше склянки води. Глазур кип"ятять хвилин 15. Можна додати півложки столової какао.

Зараз ви читаєте новину «Пряники печуть на свинячому жирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути