четвер, 26 березня 2009 17:16

Пряники печуть на свинячому жирі

50-річна Ірина Орлова з Черкас пече вдома пряники.

— Для тіста потрібно по півлітровій банці кефіру й цукру, три столові ложки розігрітого свинячого жиру, одна чайна ложка солі й соди, погашеної оцтом. Борошна стільки, щоб тісто було, як на вареники, — каже Ірина Анатоліївна.

Нагріває духовку до 220°С. Круглі шматочки тіста викладає на змащене олією деко. Випікає, доки не підрум"яняться.

— Охолоджене печиво треба швидко перемастити глазур"ю. Її роблю з півлітри цукру і трохи менше склянки води. Глазур кип"ятять хвилин 15. Можна додати півложки столової какао.

Зараз ви читаєте новину «Пряники печуть на свинячому жирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути