понеділок, 22 січня 2018 07:55

Подільський борщ готують із печеними буряками

Автор: www.marmiton.org
  Перед подачею вушка кладуть у миску та заливають гарячим борщем. Їдять зі сметаною та часниковими пампушками
Перед подачею вушка кладуть у миску та заливають гарячим борщем. Їдять зі сметаною та часниковими пампушками

— Подільський борщ із вушками роблять із білих грибів та на буряковому квасі. Нарізують буряк кружальцями і заквашують на три дні у питній нехлорованій воді. Це пісна страва, її можна зустріти на подільському різдвяному столі, — каже гастрогід 41-річна Олена Павлова з Вінниці.

100 г грибів увечері промиває і замочує у воді. Вранці воду зливає, перемиває гриби. Кидає у велику каструлю, солить і варить. Знімає піну. Проварює 40 хв. Додає цибулину, корінь петрушки, чверть великої селери. Коли гриби готові — виймає і відціджує. Бульйон не виливає. Цибулю, селеру й петрушку виймає. Два великі буряки кладе в духовку — загортає у фольгу і пече 1,5 год. за температури 200°C. Остуджує, чистить і тре на тертці. Одну велику моркву подрібнює і підсмажує з олією.

— У бульйон кидаю підсмажену моркву, через 5 хвилин — чотири картоплини, розрізані начетверо. Підсолюю, перчу. Цибулину дрібно ріжу і засмажую до прозорості. Додаю чайну ложку цукру. Коли картопля майже готова — вкидаю натертий буряк і смажену цибулю. Як закипить — доливаю перецідженого бурякового квасу і ще чайну ложку цукру. Кладу лавровий лист. Борщ має настоятися кілька годин.

Наостанок роблять вушка.

— Гриби, які варилися для борщу, треба подрібнити, додати смаженої цибулі, посолити й поперчити. Зліпити маленькі вареники у формі вушок. Зварити в посоленій воді. Перед подачею викласти у тарілку вушка, залити гарячим борщем.

Зараз ви читаєте новину «Подільський борщ готують із печеними буряками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути