Бармен столичного ресторану "Стіна" на Бессарабській площі 25-річний Володимир Ваврик знає рецепти коктейлів із пивом. Чоловік переміг у конкурсі барменів "Стела Артуа" в Одесі. Наприкінці жовтня він поїде на міжнародний конкурс до Бельгії.
— Найпростіший пивний коктейль — світле пиво з вишневим соком, — каже Володимир. Чоловік вісім років працює барменом. — Соку лийте менше за пиво. Замість вишневого підійде будь-який інший. Вийде своєрідний "Бірмікс".
До світлого пива Ваврик радить додати апельсиновий лікер "Блю Кюрасао". Бере 30 г на бокал.
— Цей коктейль має прикольний колір, — усміхається. — На дискотеці під ультрафіолетом він стає зеленим.
Найулюбленіший коктейль бармена — "Підводний човен" із мартіні. Для нього бере 300 г пива і по 50 г горілки й мартіні.
— Спочатку в пивний бокал наливаю пива, далі — мартіні. Мартіні пом"якшує смак пива.
Потім бармен опускає у бокал чарку з горілкою. Та повільно спускається на дно.
— Клієнт п"є змішане з мартіні пиво й запиває горілкою.
Коментарі