До гарячого пива із приправами киянин Ярослав Соколов, 23 роки, додає курячі яйця. У напої їх не чути, але вони роблять його густим, мов якісне вино.
— В емальовану каструлю виливаю літр пива, кидаю грамів 150 цукру, дрібку солі й смужку кориці. Грію на малому вогні, доки цукор не розтане. Треба помішувати. В іншій каструлі міксером збиваю чотири яйця й вливаю 250 грамів рому. Одною рукою продовжую збивати суміш із ромом, а іншою помалу вливаю нагріте пиво. Щоби яйця не скрутилися, високо піднімаю каструлю з пивом. Тоді воно ллється тоненьким струменем і охолоджується.
Напій п'ють холодним. Перед тим як розлити в келихи, добре збовтують, щоб не було осаду цукру.
— Пиво з яйцями також можна пити гарячим. Але без білків. Два жовтки перетирають із двома столовими ложками цукру. Додати пів чайної ложки меленого кореня імбиру та по 20 грамів джину й рому. Потім у цю суміш влити три склянки гарячого пива. Байдуже, світлого чи темного. Головне, щоб не закипіло. Бо втратить смак, а яйця звернуться.
Коментарі