понеділок, 21 травня 2018 07:46

Пиріг-чизбургер начиняють яловичиною та солоними огірками

Автор: WWW.IMPERIYA.BY
  Пиріг-чизбур­гер накривають коржем та печуть 40 хвилин. Так начинка залишиться соковитою і при нарізанні шари не розвалюватимуться
Пиріг-чизбур­гер накривають коржем та печуть 40 хвилин. Так начинка залишиться соковитою і при нарізанні шари не розвалюватимуться

— Замість того щоб готувати маленькі чизбургери, роблю один великий і ріжу. Складається з булочки, котлети, помідорів, твердого сиру та маринованих огірків, — говорить Тетяна Буремистрова, 39 років, із міста Ківерці Волинської області.

Спочатку замішує тісто. Гріє 200 мл молока, додає в нього по 1 ч. л. сухих дріжджів і цукру. Розмішує вінчиком, накриває рушником. Залишає в теплому місці на 15 хв. Тим часом збиває яйце з дрібкою солі. Вливає його до молока. Насипає 300 г борошна та перемішує. Додає 2 ст. л. олії й замішує м'яке не липке тісто. Прикриває рушником і ставить підходити в тепле місце.

— Щоб дозріло швидше, використовую водяну баню. Для цього набираю в таз гарячу воду. Ставлю в нього миску з тістом — і за півгодини воно збільшується в два-три рази.

Розігріває 1 ст. л. вершкового масла в сковороді й викладає 300 г яловичого фаршу. Обсмажує на середньому вогні, постійно помішуючи. Присмачує по 0,5 ч. л. солі, чорного меленого перцю та куркуми.

Чистить і ріже одну цибулину тонкими пів­кільцями. Поливає окропом, щоб зняти гіркоту, воду зливає. Тре на крупній тертці 100 г твердого сиру. Ріже півкільцями стільки ж маринованих огірків.

— Для начинки можна брати будь-які продукти. Я беру ті, що в класичних чизбургерах, щоб максимально наблизити смак до оригіналу.

Розділяє тісто на дві нерівні частини. Більший шматок розкочує в коло й викладає в змащену олією форму. Краї мають звисати з бортів. Викладає начинку пирога починаючи з обсмаженого фаршу. Далі йдуть 6 ст. л. кетчупу, цибуля, огірки та сир. Розкочує залишки тіста й накриває пиріг. Надійно заліплює краї, робить кілька проколів виделкою. Так верх не буде роздуватися при випіканні.

Збиває один жовток, мастить пиріг і посипає 1 ст. л. насіння кунжуту. Ставить форму в розігріту до 200 градусів духовку. Випікає чизбургер приблизно 40 хв. до золотистої скоринки.

— Тісто тонке, а інгредієнти майже всі готові. Тому пиріг не треба пересушувати.

Готову випічку виймає з форми, охолоджує й нарізує на порційні шматки.

Зараз ви читаєте новину «Пиріг-чизбургер начиняють яловичиною та солоними огірками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути