понеділок, 09 липня 2012 07:30

Піцу по-українськи вчиняють на кефірі

Рекламний агент 25-річна Тетяна Довбенко з Вінниці має фірмовий рецепт піци по-українськи. Бере склянку кефіру, півсклянки рафінованої олії, столову ложку цукру, чайну солі, пачку свіжих або сухих дріжджів, три склянки борошна.

Кефір з олією ледь підігріває. Додає сіль, цукор й окремо змішані дріжджі з борошном. Тісто має бути густе. Залишає на півгодини підійти. У цей час готує начинку.

— Експериментувала з грибами, ковбасою, помідорами. Пробувала різні сири, та у запеченого смак однаковий, тому беру найдешевший. Майонез усе псує.

Варить куряче філе з середньою цибулиною і однією-двома морквинами. Додає сіль та спеції. Курку ріже шматками 1,5-2 см. Миє у друшляку по півбляшанки різаних ананасів і кукурудзи. Усе змішує й додає спецій.

— Дві третини тіста розкачую зразу на змащеному деку. По краях роблю пальцями бордюр і вливаю стакан домашнього томатного соку чи кетчуп. Рівномірно розмазую ложкою й розкладаю начинку. Прикриваю кружальцями помідора. Притрушую 300 грамами тертого сиру.

Піцу пече 20 хв. у попередньо розігрітій духовці.

Зараз ви читаєте новину «Піцу по-українськи вчиняють на кефірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути