Рекламний агент 25-річна Тетяна Довбенко з Вінниці має фірмовий рецепт піци по-українськи. Бере склянку кефіру, півсклянки рафінованої олії, столову ложку цукру, чайну солі, пачку свіжих або сухих дріжджів, три склянки борошна.
Кефір з олією ледь підігріває. Додає сіль, цукор й окремо змішані дріжджі з борошном. Тісто має бути густе. Залишає на півгодини підійти. У цей час готує начинку.
— Експериментувала з грибами, ковбасою, помідорами. Пробувала різні сири, та у запеченого смак однаковий, тому беру найдешевший. Майонез усе псує.
Варить куряче філе з середньою цибулиною і однією-двома морквинами. Додає сіль та спеції. Курку ріже шматками 1,5-2 см. Миє у друшляку по півбляшанки різаних ананасів і кукурудзи. Усе змішує й додає спецій.
— Дві третини тіста розкачую зразу на змащеному деку. По краях роблю пальцями бордюр і вливаю стакан домашнього томатного соку чи кетчуп. Рівномірно розмазую ложкою й розкладаю начинку. Прикриваю кружальцями помідора. Притрушую 300 грамами тертого сиру.
Піцу пече 20 хв. у попередньо розігрітій духовці.
Коментарі