Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 05:00

Паску змащують апельсиновою глазур'ю

— Цьогоріч вирішив приготувати звичайну дріжджову паску. Класичний рецепт трохи змінив і полегшив, — говорить 34-річний шеф-кухар Євген Клопотенко.

— Для опари у 220 мілілітрах теплого молока розчиняю 25 грамів живих дріжджів "Духмяна Хата". Перемішую, щоб не було грудочок. Додаю столову ложку цукру. Накриваю рушником і залишаю в теплому місці на 20 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.

  Паски покривають солодкою помадкою. Прикрашають цукатами, горіхами, сухофруктами або мастикою
Паски покривають солодкою помадкою. Прикрашають цукатами, горіхами, сухофруктами або мастикою

"Духмяна Хата" підходить для випічки будь-якої складності. Дріжджі швидко та надійно піднімають тісто, збагачують його киснем і надають легкості.

— В опару додаю яйце, один жовток, 10 грамів ванільного цукру, 225 грамів звичайного та дрібку солі. Додаю 100 грамів м'якого масла, дві столові ложки сметани, натерту цедру одного апельсина й сік з половини. Всипаю 750–800 грамів просіяного борошна й замішую тісто. За бажанням можна влити 25 мілілітрів коньяку, рому чи віскі. Це додає випічці особливого аромату. Вимішую тісто 10 хвилин, так буде однорідне. Не повинно липнути до рук. Формую кулю й викладаю в миску, змащену олією. Накриваю рушником і залишаю в теплому місці на годину. Тісто має збільшитися удвічі-утричі. Коли піднялося — обминаю руками та знову формую кулю. Ще раз залишаю на 40 хвилин, щоб паска була повітряна. Повторно обминаю та додаю 100 грамів родзинок. Можна брати цукати чи горіхи. Вмішую в тісто так, щоб їх не було видно на поверхні випічки, так не пригорять.

 

Наповнюю тістом дві третіх форми. Якщо використовую металеві — застеляю дно пергаментом, а стінки змащую маслом. Залишаю форми в теплому місці, накривши рушником, щоб тісто підійшло до країв. Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці 20–35 хвилин залежно від розміру форм. Охолоджую та змащую апельсиновою глазур'ю. Змішую 200 грамів цукрової пудри й сік половини апельсина. Цю масу наношу на паски й прикрашаю посипкою чи будь-яким іншим їстівним декором.

Зараз ви читаєте новину «Паску змащують апельсиновою глазур'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути