Львів'янка Марія Стручко, 35 років, на десерт готує ірландський хліб. Каже, його добре подавати до чаю чи кави. За смаком схожий на вівсяне печиво.
— Для приготування беру 200 грамів вівсяних пластівців. Але не швидкого приготування, а звичайний "Геркулес". Заливаю 300 грамами кефіру, розмішую і ставлю на ніч у холодильник. Наступного дня додаю дві чайні ложки розпушувача тіста. Його можна замінити неповною чайною ложкою соди, погашеної оцтом. Добавляю стакан муки, найкраще підійде вівсяна. Тісто добре перемішую, аби воно стало густим і липким. Всипаю жменю родзинок і гарбузового насіння, ложку подрібнених горіхів і кунжуту.
Господиня викладає тісто в круглу форму. Зверху змащує його розтопленим маслом. Випікає півгодини у духовці за температури 170°С. Готовність перевіряє зубочисткою.
Коментарі