55-річна Людмила Шлапакова з міста Знам'янка на Кіровоградщині записала у знайомих рецепт овочевого торта. Тепер готує його на свята.
Купує в супермаркеті упаковку заморожених мексиканських овочів. У суміші є рис, зелений горошок, печериці, червоний перець, морква, цибуля, кукурудза. Ставить на плиту 3-літрову каструлю з водою. Коли закипає, висипає овочі й варить півхвилини.
— Вони вже зварені, треба тільки розігріти. Гарячі овочі відціджую на друшляку.
Доки охолоджуються, готує желатин. У невелику каструлю заливає 50 г гарячої води, висипає туди 25 г желатину. Ставить на малий вогонь.
— Сильно мішаю, поки не розтануть усі крупинки желатину. Кип'ятити не потрібно. Коли охолоне, розмішаю з півлітра сметани.
У велику миску господиня вигортає овочі. Нарізує по десятку консервованих чорних оливок і крабових паличок. Додає кілька штук подрібненого печива крекер. Усе ретельно перемішує зі сметанним кремом, додає дрібку солі.
— Овочевий торт роблю у формі з-під кексу. Щоб було легше виймати, застилаю її харчовою целофановою плівкою.
Висипає суміш у форму й вирівнює верх тупим краєм ножа. Ставить масу на кілька годин у холодильник. Коли торт захолодає так, що тримає форму, перевертає його на дерев'яний круг. Обережно знімає плівку. По всьому торту викладає нарізані кільцями маслини, прикрашає листками петрушки.
Коментарі