пʼятниця, 16 грудня 2011 07:00

Овочевий торт загусає в сметані з желатином

Автор: фото: Микола Карнарук
  Овочевий торт замішують із вареної моркви, перцю, грибів. Охолоджують у формі  для кекса. Прикрашають оливками та зеленню
Овочевий торт замішують із вареної моркви, перцю, грибів. Охолоджують у формі для кекса. Прикрашають оливками та зеленню

55-річна Людмила Шлапакова з міста Знам'янка на Кіровоградщині записала у знайомих рецепт овочевого торта. Тепер готує його на свята.

Купує в супермаркеті упаковку заморожених мексиканських овочів. У суміші є рис, зелений горошок, печериці, червоний перець, морква, цибуля, кукурудза. Ставить на плиту 3-літрову каструлю з водою. Коли закипає, висипає овочі й варить півхвилини.

— Вони вже зварені, треба тільки розігріти. Гарячі овочі відціджую на друшляку.

Доки охолоджуються, готує желатин. У невелику каструлю заливає 50 г гарячої води, висипає туди 25 г желатину. Ставить на малий вогонь.

— Сильно мішаю, поки не розтануть усі крупинки желатину. Кип'ятити не потрібно. Коли охолоне, розмішаю з півлітра сметани.

У велику миску господиня вигортає овочі. Нарізує по десятку консервованих чорних оливок і крабових паличок. Додає кілька штук подрібненого печива крекер. Усе ретельно перемішує зі сметанним кремом, додає дрібку солі.

— Овочевий торт роблю у формі з-під кексу. Щоб було легше виймати, застилаю її харчовою целофановою плівкою.

Висипає суміш у форму й вирівнює верх тупим краєм ножа. Ставить масу на кілька годин у холодильник. Коли торт захолодає так, що тримає форму, перевертає його на дерев'яний круг. Обережно знімає плівку. По всьому торту  викладає нарізані кільцями маслини, прикрашає листками петрушки.

Зараз ви читаєте новину «Овочевий торт загусає в сметані з желатином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути