четвер, 12 лютого 2009 18:49

Оломоуцькі сирки чехи роблять з українського сиру

Найекзотичніша страва традиційної чеської кухні — оломоуцькі сирки. Іноземців шокує їхній неприємний аромат. Він виник внаслідок експериментів тамтешніх господинь. Щоб зберегти сир свіжим, вони додавали сіль у кислий домашній сир.

Зберігали його у щільно закритому посуді без доступу повітря. По тому формували бублики й залишали зріти. Під час дозрівання сирки промивали водою.

— Він навіть й деяких слабеньких чехів збиває з ніг, — пліткують місцеві любителі сирів.

У місті Оломоуц діє музей оломоуцьких сирків. Тут розповідають про історію виготовлення страви. Працівники закладу охоче діляться кулінарними секретами приготування.

Кажуть, нині чехи роблять делікатес із закупленого в Галичині й на Закарпатті сиру.

Зараз ви читаєте новину «Оломоуцькі сирки чехи роблять з українського сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути